Edent Kids

Prima vizită la medicul dentist!

AAPD ( Asociatia Americană a Medicilor Stomatologi Pediatrii) recomandă ca prima vizită a copilului la medicul dentist să se realizeze în jurul vârstei de 1 an sau cât mai curând posibil după erupția primului dinte de lapte.

În funcție de necesitate, medicul dentist va recomanda frecvența următoarelor vizite.

Stomatologie generală

Pediatrie generală

Neonatologie

Ce se întâmplă la prima vizită a copilului în clinica noastră?

Este foarte important pentru noi, ca prima vizită a copilului dumneavoastră în clinica noastră să fie cat mai placută, de aceea, acomodarea copilului, reprezintă pentru noi,un lucru foarte important.

Copilului i se va prezenta locul, va face cunoștință cu personalul cu care va intra in contact, va colora și va explora locul de joacă din clinica noastră, împreună cu părinții, pentru a se relaxa. După procesul de acomodare, în cazul în care copilul cooperează, i se prezintă cabinetul de consultații și tratament, unde medicul îi va examina aparatul dento-maxilar ( dinții, muscatura, mucoasa) și va evalua riscul de apariție al cariilor dentare.

Odată ce consultația a fost încheiată, medicul va discuta cu părintele ( aparținătorul, tutorele) și îi va oferi informații, recomandări și indicații. I se va prezenta tehnica corectă de periaj în funcție de vârstă și principiile unei alimentații sănătoase pentru prevenirea bolii carioase.

La final, vor primi materiale informative în funcție de statusul dentar și se va stabili frecvența controalelor stomatologice periodice ( 1 lună - copiii cu risc crescut de apariție a bolii carioase, 4-6 luni- copiii fără afecțiuni dentare și risc scăzut de boala carioasă.

Ești gata pentru prima vizită la medic a micului tău aventurier?